Intel 865 brikkesett

Annonse


Intel med nye numre

Intel 865 brikkesettDagens prosessorer fra Intel har navn som «Intel Pentium 4 3.0 GHz». Framtidige prosessorer vil ha et nummer som skal fortelle mer om ytelse og bruksområde.

7 ikke bedre enn 5

For eksempel «Intel Pentium M Processor 735», der 7 forteller at det dreier seg om en M-prosessor (familiebetegnelse) og de to neste sifrene forteller hvilken type det dreier seg om.

Intel understreker at klassifikasjonssystemet ikke er egnet til å sammenligne prosessorer på tvers av familiegruppene. For eksempel er ikke en Pentium M 735 bedre enn en Pentium 4 535, selv om 7 er høyere enn 5.

Ulike «hopp»

Heller ikke er det slik at differansen mellom de ulike modellene innen en familie er sammenlignbare. Det er ikke nødvendigvis samme spranget i ytelse mellom en 725 og 730 som mellom en 730 og 735.

Intels nye system går altså mer relativ enn absolutt ytelse. Systemet skal i utgangspunktet gjøre det enklere å bestemme hvilken prosessor som egner seg best til ditt bruk.

Mer komplisert?

Spørsmålet er om den vanlige forbruker tar poenget. For oss ser dette langt mer komplisert ut enn det gamle systemet (386, 486 etc.) der tommelfingerregelen var: Jo høyere tall, desto bedre ytelse.

På den annen side opererer vi i dag med et langt større antall ulike prosessorer, både når det gjelder typer og varianter innefor hver enkelt familie.

Her er de nye tallbetegnelsene for eksisterende prosessorer (andre tall vil brukes om framtidige prosessorfamilier):

3: Celeron
5: Pentium 4
7: Pentium M

Flere opplysninger på Intel.com

Annonse


Annonse