ATi

Annonse


Full grafikk-krig

ATiNvidia skryter på seg tronplassen på 3D-grafikk med sin kommende GeForce 6800, men det er ikke sikkert de kan holde topplassen lenge. Få uker etter kommer nemlig hovedkonkurrent ATi med sin egen, helt nye grafikkprosessor.

Ifølge nettstedet The Inquirer har nemlig ATis X8000XT-brikke fått lanseringsdatoen satt til juni – en mild «utsettelse», siden mange hadde forventet å se nye kort fra selskapet etter E3-messen i midten av mai.

Raskere, men uten PS 3.0

X800XT skal være basert på samme arkitektur som X800PRO og R420PRO, men raskere og med flere såkalte pipelines (som X800XT skal ha 16 av). De nye ATi-kortene skal kjøre med en klokkefrekvens på 500 MHz, og ha en minnehastighet på 1000 MHz.

Det er foreløpig vanskelig å spå hvem av de to konkurrentene som vil ende opp med det beste kortet på markedet, men Nvidia synes i det minste å ha en fordel ved å støtte den nye PixelShader 3.0-teknologien, som ATi ikke kan tilby før tidligst senere i år.

Annonse