Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny GeForce til 2,7 milliarder

GeForce 6800 er ventet på markedet i slutten av mai måned og det kan vi være glad for. nVidia hevder nemlig at utviklingen ikke har vært noen dans på roser.

Nvidia GeForce 6800
Nå som GeForce 6800 er lansert har nVidia beskrevet jobben med å lage dette utvilsomt meget avanserte grafikk-kortet. 6800-kortet, som ruller ut fra fabrikkene til IBM i disse dager, og som har mer rå datakraft enn en Cray TE 512-prosessors superdatamaskin, har vært under utvikling i flere år, melder GEEK.com.

400 terrabyte

Men det er ikke bare arbeidstiden som har løpt løpsk under utviklingen av dette kortet. For som nVidia informerte om under lanseringsshowet i San Francisco har det krevd enorme ressurser for å designe dette kortet med 222 millioner transistorer.

Det har, ifølge administrerende direktør i nVidia, Jen-Hsun Huang krevd:

  • nVidia har brukt 400 millioner dollar (2,7 milliarder kroner) på å designe, utvikle og teste kortet
  • 1000 ingeniører har bidratt i utviklingen av NV40, som ligger til grunn for kortet
  • nVidia brukte 400 terrabyte med lagringsplass til NV40 filer og programmer
  • 5.000 CPU-er (deriblant Sun UltraSparc, Itanium, Pentium 4, Athlon XP og Opteron) ble benyttet til å designe 6800-kortet

Bare nVidia og ATI

Overraskende nok hevder nVidia at de også brukte 400 millioner dollar under utviklingen av forløperen NV30, som »bare» hadde 125 millioner transistorer. Disse astronomiske beløpene fører til at nVidia, sammen med ATI vil være alene om grafikkmarkedet i overskuelig fremtid, melder GEEK.com.

Dette fordi inngangsprisen for nye selskaper vil være så altfor høy. Det er nemlig ikke mange selskaper som har råd til å dedikere mange tusen maskiner, en haug med ingeniører, flere pengebinger med dollar og gigantisk lagringsplass for et produkt man ikke kan være helt sikker på.

Du kan lese mer om GeForce 6800 på nettsidene til nVidia, samt se video fra lanseringen av grafikk-kortet.

Stikkord: lydogbilde, Maskinvare, spilltester