penger

Annonse


Nok et Microsoft-forlik

pengerVilkårene i forliket er hemmelige inntil begynnelsen av juli, men sakens fakta er lagt ut på nettet av Fourth Judicial District Court Of Minnesota.

For godt bnetalt

Opprinnelig var kravet i søksmålet på 425 millioner dollar (om lag 2,9 milliarder kroner). Forbrukerne gikk til sak gjennom en såkalt «class action», der et stort antall mennesker som ellers ikke er organisert kan fremme krav mot myndigheter og selskaper.

Stridens eple gjaldt Windows og Office, som Minnesota-kundene mente Microsoft hadde tatt for godt betalt for.

Strategisk forlik

I følge News.com er forliket et ledd i en strategi der Microsoft ønsker å legge alle søksmål bak seg for å få tid til å konkurrere i markedet.

Annonse


I tillegg antar de at slike forlik er et effektivt bolverk mot endring i rammebetingelsene. I klartekst at de kan fortsette å ha den lukrative monopolsituasjonen de har hatt på PC-markedet i snart 20 år.

Nylig inngikk selskapet et forlik med erkefienden Sun, der de på sikt skal betale nesten 350 millioner dollar (om lag 13 millarder kroner). I tillegg skal de samarbeide om teknologi, selv om begge hevder hardnakket at de vil forbli konkurrenter.

Annonse