Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MP3.com lever videre

Etter at CNet kjøpte MP3.com gikk nettstedet offline. Men gratismusikken fra 250.000 artister gikk ikke tapt.

MP3isback.com
CNet Networks kjøpte i fjor høst opp nettstedet Mp3.com, som mediaselskapet planlegger å bruke til sin nye musikktjeneste. Det populære nettstedet ble dermed lagt ned, og innholdet – store mengder gratismusikk fra artister over hele verden – ble antatt tapt.

Dermed kommer det nå som en overraskelse på CNet at over 1.5 millioner låter fra over 250.000 artister likevel er godt konservert og klare for relansering på www.mp3isback.com, melderWall Street Journal.

Rettighetene til musikkarkivene fulgte nemlig ikke med i pakken som CNet overtok, men har i stedet blitt lisensiert til GarageBand – som nå lar eks-MP3.com-artister reaktivere sine gamle musikksider ved et par klikk på mp3isback.com.

– Vi fikk beskjed om at vi ikke kunne kjøpe artistenes filer og personlige informasjon på grunn av Vivendis (forh. eier) privatvern-betingelser. Vi prøvde alt vi kunne tenke på for å redde de filene, sier en forbauset talskvinne for CNet til Wall Street Journal.

Stikkord: internett, lydogbilde