3D gammel

Annonse


3D-søkemotoren kommer

3D gammelForskeren Karthik Ramani ved Purdue University i Indiana, USA, har utviklet en ny søkemotor som lar brukeren søke i en base over 3D-objekter. Dette vil føre til at en bruker som skisserer hva man er på utkikk etter, kan få opp en rekke lignende objekter fra søkemotoren, melder CNN News.

Voxel erstatter pixel

Voxel heter den lille enheten som vil gjøre det mulig å søke etter 3D-objekter i større databaser. Pixels er kjent for de fleste datakyndige, samt for de som har digitale kameraer. En pixel tilsvarer som kjent ethvert lite punkt i en 2D grafisk fremstilling.

Tilsvarende er en voxel ett punkt i et 3D-objekt som er laget på en datamaskin. Enhver voxel vil representere volumet i et objekt hvor som helst i objektet. Siden en voxel representerer volumet i stedet for form kan programmet skjelne en kaffekopp som er hul inni, men som kan ha et helt håndtak, melder CNN News.

Annonse