Hopp til navigasjon Hopp til innhold

25 GB på papir

Sony og trykkerifirmaet Toppan har sammen utviklet en disk som består av 51 prosent papir og kan lagre 25 GB.

Sony Blu-Ray CD
Sony har samarbeidet med Toppan Printing Co. Ltd. for å lage denne CD-en som er basert på Blu-ray-formatet. De to selskapene har jobbet med dette i omtrent ett år og skal presentere detaljer neste uke på en optisk datalagrings konferanse i California, USA.

Med 25 gigabyte

En disk basert på Blu-Ray-formatet kan inneholde opptil 25 GB på en enkeltsidet og enkeltlags diskett. Siden disken er laget av 51 prosent papir gir den nye muligheter til å skrive ut labels direkte på CD-en, samtidig som den er enkel å klippe i for å kvitte seg med den.

Blu-Ray-formatet har allerede vært tilgjengelig i over ett år. Selv om formatet støttes av de største selskapene inn forbrukerelektronikk er det flere konkurrenter på markedet som også støtter blå laserteknologi i motsetning til den røde laseren som blir brukt til vanlige CD-er eller til DVD, melder afterdawn.com.

Stikkord: Maskinvare