Sony Blu-Ray CD

Annonse


25 GB på papir

Sony Blu-Ray CDSony har samarbeidet med Toppan Printing Co. Ltd. for å lage denne CD-en som er basert på Blu-ray-formatet. De to selskapene har jobbet med dette i omtrent ett år og skal presentere detaljer neste uke på en optisk datalagrings konferanse i California, USA.

Med 25 gigabyte

En disk basert på Blu-Ray-formatet kan inneholde opptil 25 GB på en enkeltsidet og enkeltlags diskett. Siden disken er laget av 51 prosent papir gir den nye muligheter til å skrive ut labels direkte på CD-en, samtidig som den er enkel å klippe i for å kvitte seg med den.

Blu-Ray-formatet har allerede vært tilgjengelig i over ett år. Selv om formatet støttes av de største selskapene inn forbrukerelektronikk er det flere konkurrenter på markedet som også støtter blå laserteknologi i motsetning til den røde laseren som blir brukt til vanlige CD-er eller til DVD, melder afterdawn.com.

Annonse