RealPlayer 10

Annonse


Nå skal Microsoft tas

RealPlayer 10For den 9. april sendte nemlig Rob Glaser som er administrerende direktør i RealNetworks en mail til Steve Jobs som er styreformann i Apple Computer om at de to selskapene skulle lage en felles front mot Microsoft, ifølge New York Times.

Kanskje ikke?

Allikevel nøyde ikke Glaser seg med dette, for han hintet visstnok ganske kraftig om at han kunne komme til å snu på flisa dersom man ikke kom til enighet. Da skulle Microsoft være neste på listen over mulige partnere, siden bruken av Windows Media Player ifølge Glaser ser ut til å vokse.

Dette kan vise seg å være et meget viktig vendepunkt for RealNetworks siden deres klager over Microsofts forretningsførsel har vært en viktig del av EUs sak mot datagiganten.

Stor konkurranse

Glaser, som også er gründeren bak RealNetworks, var tidligere en del av ledelsen i Microsoft. Nå har dette imidlertid skiftet til bitter rivalisering etter at Microsoft bestemte seg for at Windows Media Player var en viktig del av den langsiktige veksten til selskapet, skriver New York Times.

Annonse


Den nevnte mailen ses også på som et symbol på den store konkurransen det er i det digitale musikkmarkedet for øyeblikket. Apple har sin iTunes, mens RealNetworks har Rhapsody. I tillegg ventes det at Microsoft starter et eget alternativ om ikke lenge, samtidig som Sony har varslet at deres digitale musikkbutikk kommer i løpet av året.

Real på iPod

Det New York Times fikk ut av mailen var at Glaser blant annet foreslo at Apple burde lisensiere sitt rettighetssystem Fairplay til RealNetworks. Dette ville føre til at RealNetworks sine kunder kan spille sin musikk på iPod.RealNetworks og Apple støtter ACC-teknologien, men siden RealNetworks ikke kan utnytte dette til å benytte iPod vurderer de da også å endre dette til å støtte Microsofts WMA i stedet.

Annonse