Oscar-statuett

Annonse


FBI-jakt på filmpirat over

Oscar-statuett

For på tirsdag denne uken var i hvert fall deler av jakten over, melder The Guardian. Da erklærte en mann ved navn Russell William Sprague seg skyldig i brudd på copyright-lovene i USA. Han kan få opptil tre år i fengsel og det er ventet at han skal motta sin dom den 28. juli 2004.

Caridis kamerat

De som har fulgt saken på ITavisen.no husker kanskje at NYPD Blue-skuespilleren Carmine Caridi ble utpekt som hovedmistenkt tidligere i år. Dette fordi et vannmerke i kopien av Something’s Gotta Give viste at det var Caridis screenerkopi av filmen som ble distribuert på nettet.

Nevnte Russel William Sprague er kameraten til Caridi og har visstnok lånt filmene av ham. Disse ble deretter kopiert og distribuert på nettet. Caridi benektet ethvert kjennskap til dette og trodde ifølge ham selv at han bare lånte borte filmene til en som var lidenskapelig opptatt av film.

Sivile søksmål

NYPD Blue-skuespilleren ble ikke anklaget av myndighetene, men har i ettertid blitt utestengt fra Academy of Motion Picture Arts and Sciences, organisasjonen som deler ut Oscar-statuettene, melder afterdawn.com.

Allikevel er ikke alt såre vel for Caridi heller. For både Caridi og Sprague kan forvente seg sivile søksmål fra både Warner Bros. og Columbia Pictures.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse