GMail Logo

Annonse


Slik blir Googles epost-tjeneste

GMail LogoForbes har fått anledning til å prøve Googles kommende gratis epost-tjeneste, og røper noe av funksjonaliteten.

Foruten den åpenbare fordelen av å ha en hel gigabyte med lagringsplass til rådighet, stiller også Gmail med en del kjekke søke- og sorteringsmuligheter for å holde orden på e-postarkivet ditt.

For eksempel skal man lett kunne følge tråden i en serie med e-postmeldinger som har gått frem og tilbake, da Gmail automatisk gir deg listen over tidligere meldinger i «samtalen» man har gående.

Ikke mapper

I stedet for å sortere posten sin i mapper bruker Gmail et system med flagging, som gjør at en melding kan dukke opp i flere kategorisøk. For eksempel vil du kunne merke din siste mail fra bestemor både med «privat»-flagg og «spennende»-flagg.

I tillegg stiller Google med full fritekst søkemulighet i alle dine meldinger, og lar deg sortere e-post etter dato, avsender eller emnefelt som i en mer tradisjonell epost-applikasjon.

Toner ned kritikken

Mange har kritisert Googles bruksbetingelser for GMail, og at selskapet praktisk talt ber om full rett til å lese all din e-post slik at tekstannonser automatisk skal kunne tilpasses innholdet i meldingene du skriver.

Forbes synes derimot ikke mye bekymret for dette, og understreker at all tilpassing av annonseringen utføres automatisk av programvare – ikke manuelt av mennesker.

(Noen påståtte skjermbilder fra Gmail er å finne HER.)

Annonse


Annonse