Microsoft

Annonse


Microsoft inn i RFID

MicrosoftMed på laget i den nystartede organisasjonen Microsoft Radio Frequency Identification Council har Microsoft fått tungvektere som Accenture, GlobeRanger, Intermec, Manhattan Associates og Provia.

«Storebror»-frykt

Microsoft vil i følge en pressemelding skape en plattform som gjør det lettere for andre aktører å lage såkalt «middleware» til RFID-bruk.

De som måtte frykte «storebror-effekten» har nå trolig fått enda en grunn til bekymring. RFID-teknologien er i utgangspunktet ment som et hjelpemiddel for butikker til å holde styr på varer, priser og salg.

Protestaksjoner

Men teknologien kan langt mer. For eksempel holde styr på hva du kjøper, hvor du kjøper det – og om du har betalt for det. Ved å koble sammen opplysninger fra betalingskort med vareinformasjon kan kunder kartlegges på helt nye vis.

Teknologien har ført til protestaksjoner både i USA, Storbritannia og Tyskland.

Annonse


Annonse