GMail Logo

Annonse


Google vil lese e-posten din

GMail LogoInnebygd i den nye mailtjesten ligger faktisk en funksjon som setter Google i stand til å lese innholdet i e-posten. Dette fordi de ønsker å koble hva du skriver opp mot annonser annonser skreddersydd for nettopp deg.

Skreddersydde annonser

Kommunikasjonsdirektør Jordana Beebe i forbrukerrettighetsgruppa Privacy Rights Clearinghouse sier til Los Angeles Timnes (krever registrering) at denne funksjonen kan bli Googles akilleshæl.

Google bruker AdSense, et system som henter inn data om søk du gjør og tilpasser . Denne teknologien vil de nå videreføre i sin mailtjeneste.

– Som å avbryte telefon

Chris Hoofnagle i Electronic Privacy Center i Washington sammenligner e-postannonsene med et telefonabonnement der du plutselig blir avbrutt av en reisebyrårepresentant med tilbud om billig ferie om du i forbifarten nevner at du skal på ferie for den du snakker med.

Annonse


Google-sjefen Larry Page er overrasket over kritikken, og sier til avisen at han ikke hadde ventet at slike spørsmål skulle bli tatt opp.

Gmail ble lansert 31. mars. Siden e-posttjenesten tilbyr brukerne 1 Gigabyte lagringsplass hver, trodde mange det dreide seg om aprilsnarr. Hadde de i tillegg hørt om annonsesystemet, ville de nok vært enda mer overbevist…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse