SonyEricsson Z600

Annonse


TEST: SonyEricsson Z600

For det SonyEricsson har gjort er å ta funksjonaliteten fra sin kjempesuksess, T610, og puttet alt sammen inn i en »clamshell», eller foldetelefon om du vil. Det som har gjort T610 til den store suksess den har blitt er nok det faktum at SonyEricsson har klart å kombinere det som er av tekniske finesser, med et frekt design. Både innvendig og utvendig.

Ikke overraskende har selskapet da valgt å ikke endre på denne oppskriften, slik at både T630 og Z600 baserer seg på det samme systemet.

Ikke for stor

Fordelen med slike foldetelefoner er at man klarer å få en mobiltelefon som i lengde er nesten dobbelt så lang som normalen og bare litt tynnere i utslått tilstand. Da sier det seg selv at man vil få plass til både god teknologi og supre skjermer. Dette har utvilsomt SonyEricsson klart med Z600.

Selv om telefonen totalt sett har et større volum enn flere av de andre telefonene vi har testet er den designet såpass bra at den ikke virker for stor. Den passer godt både i hånden og lommen, uten at man tenker på at den faktisk er litt større enn andre.

To skjermer

Skjermen som kommer frem når telefonen er åpnet er drastisk forbedret fra den vi så på T610. Den tåler mye bedre direkte sollys, selv om det ikke er snakk om noen TFT-skjerm her. Den har en oppløsning på 128×160, noe som er mer enn nok på en slik telefon, og det er 65000 farger på telefonen.

På oversiden av telefonen er det også en veldig liten skjerm der man kan følge med på klokken, i tillegg til å få beskjed om tapte anrop eller innkommende meldinger. Problemet er at denne skjermen er så liten og med så dårlig oppløsning at den trekker litt ned på helhetsinntrykket.

Teknologisk kraftpakke

Som sagt har den masse teknologi innebygget, og skilter med støtte for Bluetooth og Infrarød overføring, i tillegg til at den kan brukes i alle de tre GSM-båndene (900/1800/1900). Det er minimalt med ting den ikke kan gjøre og begrensningene er ene og alene på grunn av et forholdsvis minimalt minne.

Telefoner i denne klassen bør tross alt være utstyrt med mer enn 2 megabyte. Når man har en telefon som kan ta bilder, selv om det ikke er i VGA-oppløsning og som kan laste ned Java-spill og applikasjoner sier det seg selv at det blir altfor lite. På tide å ta et grep her.

Styles som du vil

For å gi telefonen et ekstra personlig preg er det også mulig å ta av dekslene både på oversiden av undersiden og erstatte dem med det dekselet du vil. Fra SonyEricsson leveres telefonen med fire forskjellige deksler som standard, i tillegg til at du kan kjøpe deg nye deksler når du vil.

SonyEricsson Z600

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Z600 har også den samme muligheten på innsiden av telefonen. For SonyEricsson har vært flink til å legge muligheten for å laste ned forskjellig layouts på sine nye telefoner, slik at man får nye fargeoppsett, bakgrunnsbilder og skjermsparer på telefonen. Da kan man jo velge akkurat det oppsettet som passer humøret både på innsiden og utsiden av telefonen.

SonyEricsson har også lagt inn støtte for polyfoniske ringelyder med opptil 32 stemmer, noe som etter hvert har gjort det til en glede å høre på telefonen ringe.

Godt og kult valg

Personlig må jeg si at jeg ikke har hatt den store sansen for foldetelefoner. Men det var før jeg fikk sett og prøvd Z600. Den har det som trengs, i tillegg til at den ser utrolig kul ut. Prisen er heller ikke for ille, så dette er et godt alternativ for de fleste som ikke leter etter en telefon i det helt rimeligste sjiktet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse