SonyEricsson T630

Annonse


TEST: SonyEricsson T630

ITavisen.no var tilstede under mobilkongressen 3GSM World Congress i Cannes i februar i år, der SonyEricsson T610 fortjent ble kåret til fjorårets desidert beste mobiltelefon. Vi var også så heldige at vi fikk tatt en kjapp titt på T630 og fikk sett nok til å glede oss til testeksemplaret dumpet ned på pulten.

Bedre enn ventet

Nå har telefonen endelig kommet og vi kan glede alle med at denne mobilen er like bra, om ikke bedre enn det vi hadde ventet. Designet har faktisk i våre øyner blitt enda sprekere enn det T610 kunne skilte med, selv om den forrige kanskje var hakket mer fargerik. T630 har også fått litt bedre, eller større, taster, noe som gjør at ingen har noen grunn til å slite med bruken, noe som kanskje var tilfelle med den forrige modellen.

Telefonen har også støtte for alle de tre GSM-båndene, som gjør det til en smertefri affære å ta den med seg på roadtrip gjennom USA, eller på fottur i alpene. Stort sett uansett hvor du er i verden kan T630 bli en trofast følgesvenn.

Hvem er logget på?

T630 er en av de første telefonene som kommer med Presence-funksjonalitet som standard. Enkelt forklart er dette en type teknologi som gjør at man med et enkelt tastetrykk kan få en oversikt over tilgjengeligheten til sine kontakter. Litt på samme måte som man finner på PC-en i MSN Messenger. Uheldigvis er ikke denne teknologien tilgjengelig i det norske nettet ennå

Vi har imidlertid vært så heldige at vi har fått en demonstrasjon av hvordan denne funksjonaliteten vil fungere på T630 i det norske nettet, siden det for øyeblikket foregår store prøveprosjekt hos noen av operatørene her til lands. Det ser utrolig lekkert ut og vil bli en meget nyttig applikasjon så fort noen finner ut at de skal sette igang lanseringsapparatet.

Glitrende skjerm

SonyEricsson har funnet ut at skjermen som satt i T610 ikke var av det beste slaget når solen står på sitt høyeste. Derfor har de satt inn en TFT-skjerm som er et mye bedre alternativ nå som påskesolen nærmer seg med stormskritt. De andre spesifikasjonene, som antall farger og antall punkter er likt som i T610.

Kameraet som følger med har en oppløsning på 355×282 punkter og kunne således kanskje vært oppgradert noe. På baksiden har de imidlertid satt inn et fikst lite speil under kameralinsen slik at man enkelt kan ta selvportrett med telefonen.

SonyEricsson T630

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Få ny layout

Noe av det morsomste med de nye telefonene fra SonyEricsson er muligheten til å endre layout på telefonen. Telefonen kommer forhåndsinstallert med fire typer oppsett, men trenger man flere ligger det flere tilgjengelig på nettet, og det er utrolig enkelt å få lastet de ned. Dette er en del av menyvalgene som er gjennomgående i telefonen.

I tillegg har man et menyvalg for nedlastning av flerstemte ringelyder. Ikke nyskapende akkurat det, men det er bedre enn som så. For med pre-play-teknologien som denne benytter seg av kan man nemlig høre på lydene før man laster de ned. Med tanke på alle de skandaløst dårlig ringelydene man kan få tak i er dette en utrolig kjekk greie. Selvsagt en nedtur at heller ikke dette har de norske operatørene valgt å installere.

Godt nyvalg

Dersom man er ute etter en ny telefon er SonyEricsson T630 utvilsomt et meget godt valg. For de som allerede har kjøpt seg en T610 er det kanskje litt unødvendig å investere i denne, men det er i hvert fall en telefon som har tatt steget inn i våre hjerter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse