Nokai 6820

Annonse


TEST: Nokia 6820

Nokia 6800 ble sluppet på forsommeren i fjor og var utrolig nyskapende med sitt elegante tastatursystem. En telefon som Nokia helt klart var meget stolte av. Nykommeren i denne serien har alt man så i den originale modellen i tillegg til noen nye funksjoner som gjør den noen hakk vassere.

6820-modellen har også vært gjennom en kjærkommen diett, noe som har gjort den en smule slankere, selv om den fremdeles er litt klumpete. Men dette er nok en nødvendighet med tanke på dette mye omtalte tastaturet.

Fullstendig tastatur

For telefonen har som nevnt et fullverdig QWERTY-tastatur som kommer til syne når man »lukker opp» telefonen. På den ene siden har den nemlig det vanlige nummertastaturet, men når man tar tak i bunnen av dette tastaturet, kan man brette det over på den andre siden av skjermen. Da avdekkes det tastaturet vi alle kjenner fra årevis bruk av datamaskiner.

Det at man har mulighet til å bruke Nokia 6820 både som en vanlig mobil, men også som en en meldingsmaskin er utrolig bra. Løsningen er utrolig elegant i tillegg til at den utrolig enkel å bruke. I motsetning til telefoner som Siemens SX1 og Nokia 7600 som har tastene i to rader på hver side av skjermen, noe som krever mye jobbing for å venne seg til, tok det utrolig kort tid å få sving på bruken av QWERTY-tastaturet. Meldingsskriving ble en helt ny greie med dette.

Telefonen er også lokaltilpasset med norske bokstaver på tastaturet, samt de fleste symboler og tegn man forventer av noe slikt.

Skuffende skjerm

Av en såpass dyr telefon bør man kunne forvente at man får en skjerm som står i stil til telefonen, men neida. Nokia 6820 er utstyrt med en skjerm på 128×128 punkter og med beskjedne 4096 farger. I og for seg greit nok, men når man ser den i bruk i denne telefonen blir det en gedigen skuffelse.

Teknisk sett har Nokia også oppgradert denne modellen med støtte for Bluetooth, noe som vi ønsker velkommen med åpne armer. Mer og mer tilleggsutstyr baserer seg på Bluetooth og Nokia har vært litt i bakleksa med å støtte dette, men det ser nå ut til å endre seg. I motsetning til forløperen har Nokia 6820 også fått seg et kamera, selv om man må nøye seg med en heller beskjeden oppløsning (355×288).

En annen ting som ikke akkurat er det mest nyttige her i Norge er støtten for EDGE og alle de tre GSM-båndene (900/1800/1900). EDGE, som gir raskere dataoverføring, er ennå ikke støttet i det norske nettet, men som gjør den enda bedre i utenlandske mobilnett. Støtten for tre GSM-bånd gjør også med at den kan tas med verden rundt uten problem.

Se kameratens tilgjengelighet

Man har også en mulighet for Presence, som SonyEricsson også skilter med i T630. Dette gjør at man enkelt kan se tilgjenglighetsstatusen til sine kontakter, litt på samme måte som man kan via MSN Messenger på PC-en.

Uheldigvis er heller ikke dette støttet i det norske nettet ennå, selv om vi vet at Telenor kjører tester på systemet i sitt nett. Forhåpentligvis vil dette komme om ikke så altfor lenge, for de versjonene vi har sett av systemet ser unektelig veldig spennende ut.

Nokia 6820

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

For meldingsskrivere

Telefonen er grei nok, men ikke akkurat noen nødvendighet i Norge ennå. Riktignok er ikke dette Nokias feil, men det hjelper oss så veldig lite. Tastaturet trekker kraftig opp, mens prisen, skjermen og det at mange av funksjonene som ikke kan tas i brukker trekker enda kraftigere ned.

Skal man ha en mobil man skal skrive en hel del meldinger med kan man jo alltids innvestere i en Nokia 6820, men det virker som et råflott alternativ bare for å få skrevet litt raskere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse