Nokia 6230

Annonse


TEST: Nokia 6230

Nokia skal helt klart ha det for at de har greid å stappe såpass mye imponerende teknologi i en telefon som er blant de minste på markedet. Den veier nemlig bare 97 gram og er knapt merkbar der den ligger i lommen.

Biter fra seg

Men det er først når man tar den opp fra lommen og setter den i gang at man merker at dette er en liten terrier, som biter godt fra seg. For den har det som man venter av telefoner som vanligvis er dobbelt i størrelse av denne lille saken. Vi snakker Bluetooth, VGA-kamera, FM-radio og MP3-spiller som noe av det mest spennende. Da selvsagt i tillegg til alt det andre man forventer av en mobiltelefon i 2004.

På flere av telefonene med MP3-støtte er det ikke støtte for minnekort, noe som er meningsløst for en slik type telefon. Her har Nokia 6230 truffet blink, for med mulighet til å putte inn et MMC-minnekort er det enkelt å bytte ut den eksisterende MP3-spilleren, med mindre det er en iPod med 40 gigabyte lagringsplass da.

Skjermen skal også være meget bra. Jeg sier »skal også være» fordi jeg ikke helt legger merke til det. Den har en oppløsning på 128×128 punkter med 65000 farger, men virker merkelig tam og livløs til å ha slike spesifikasjoner. For de som har sett de nye telefonene fra Samsung og SonyEricsson virker det som to forskjellige verdener. Om dette er fordi Nokia har forholdsvis fargeløse menyer som standard skal være usagt.

Gode taster – kjedelig meny

Vanligvis har telefonene av den lille typen taster som er litt mindre enn man kan ønske, slik at man sliter litt med å skille de fra hverandre til tider, men slik er det ikke med Nokia 6230. Her er tastene store nok til at det ikke er noe problem, samtidig som de er behagelige å trykke på.

Series 40 er benyttet som operativsystem og gjør at det vil være en uproblematisk affære for de som har hatt Nokia tidligere. Dette er et kjent og kjært menysystem som ikke byr på noen overraskelser. Kanskje til skuffelse for noen. For etter at Nokia har vært kjent som det mobilselskapet som har det beste menysystemet på telefonene sine er det nå mange som mener at SonyEricsson har gjort såpass mange viktige grep som har ført til at de har tatt steget forbi.

Nokia 6230

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

For fansen

Det som er litt paradoksalt er at det man finner å klage på i denne telefonen, som at designet og menyene er lite nyskapende eller kreative, er akkurat det man har skrytt av Nokia for de siste fem årene.

For dette er utvilsomt en telefon som kan tilfredsstille de fleste mobilsnobbene som trenger alt det nyeste. Priser er heller ikke så altfor drøy, så man kan nok vente at en del Nokia-fans vil gå til anskaffelse av denne, selv om det kanskje ikke gjør like mye for Nokia som det T610 gjorde for SonyEricsson.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse