Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PC-gigant bare på nett

PC-leverandøren Gateway slutter å selge sine maskiner i butikker. Fra nå av vil maskinene bare kunne kjøpes på nettet.

Gatway PC
Gateway var først ute med egen butikkjede der bare Gateway-maskiner ble solgt. Nå legger de ned alle butikkene til fordel for et bredere nettkonsept med alt fra bærbare og stasjonære PC-er til kameraer og flatskjermer.

Følger etter Dell

Dell har i mange år hat stor suksess med det samme konseptet, og bygde seg opp til å bli verdens største PC-leverandør uten å være i en eneste butikk. Først i år ble de slått av HP-Compaq – med ørliten margin.

Tendensen til å flytte alt salg ut på nettet er likevel ikke entydig. Apple satser stort på prestisjebutikker i flere av verdens storbyer. Gjerne i flere etasjer, og med rikholdige utstillinger og lagre.

Ikke tl Norge

Samtidig selges Apple-maskiner stadig flere steder, både i nettbutikker utenom Apples egen nettbutikk AppleStore og i frittstående kjeder med fysiske butikker.

Gateway har hittil ikke vært tilgjengelig i Norge, og det foreligger så langt ingen planer om å komme seg inn på det norske markedet.

Stikkord: internett, Maskinvare