epost spam junkmail

Annonse


EU skjerper spam-kampen

epost spam junkmailBelgia, Tyskland, Hella, Frankrike, Luxembourg, Nederland, Portugal og Finland har nå to måneder på seg til å følge antispamdirektivet fra EU som kom i juli i fjor.

Godt i gang

De øvrige landene er godt i gang med en prosess som skal føre til effektive tiltak mot uøsnket e-post. Men hittil har bare Sverige innført en lov som gjør det forbudt å sende elektronisk reklame til folk som ikke uttrykkelig har bedt om det.

Den svenske loven trådte i kraft i går, og ses nå på som forbilledelig blant EU-toppene i Brussel.

Holder trykket oppe

– Vi er fast bestemt på å holde trykket mot de andre landene oppe. Direktivet er helt nødvendig for å kunne reagere og håndehve på nsjonalt nivå overfor spam, sier EU-kommisær Erkki Liikanen til nyhetsbyrået AP.

– I tillegg til å kreve at mottaker av e-post har bedt om å få reklame, setter også EU-direktivet klare begrensinger for bruke av cookies (informasjonskapsler).

mest fra USA

Direktivet går mye lenger enn USAs relativt ferske antispam-lov, som tillater uøsnket reklamepost så lenge innholdet ikke strider mot lov eller moral og mottakeren enkelt og effektivt kan gi bskjed om at hun eller han ikke ønsker posten for framtida.

I følge beregninger er nå 53 prosent av e-posten som sirkulerer innen EU-området spam. Om lag 80 prosent av den uønskete e-posten kommer fra USA.

Annonse


Annonse