Fildeling

Annonse


– Kopimaskin og P2P det samme

FildelingDommer Konrad von Finckenstein kom i går kveld fram til at den kanadiske platebransjeorganisasjonen CRIA (Canadian Recording Industry Association) ikke kunne bevise at 29 fildelere hadde gjort seg skyldig i brudd på opphavsretten.

Som kopimaskin i bibliotek

– Det ble ikke lagt fram bevis på at de angivelige overtrederne verken distribuerte eller godkjente gjengivelse av lydopptak. De plasserte bare personlige kopier i sine delte kataloger som var tilgengelige for andre datamaskinbrukere via en P2P-tjeneste, heter det i dommen.

Dommer Finckenstein kan i følge The Register ikke se noen prinsipiell forskjell mellom å plassere en kopismaskin midt i et bibliotek med hyllene fulle av opphavsbeskyttete bøker og å åpne en mappe med musikkfiler for andre via en fildelingstjeneste.

Storaksjon

De 29 ikke navngitte fildelerne ble saksøkt i forbindelse med en stor aksjon mot fildelere i Danmark, Tyskland og Italia denne uka.

Den første kanadiske runden ble vunnet av fildelerne. Men CRIA vil trolig anke saken.

Geskjeftige politikere

Avgjørelsen i Canada skjer samtidig med at USAs politikere jobber med tre lovforslag som kan komme til å kriminalisere de fleste former for fildeling.

Mens New Zealands politikere går inn for å gi musikkelskere lovbestemt rett til å kopiere CD-er og overføre innholdet til portable spillere – akkurat slik loven er i Norge.

Annonse


Annonse