FBI logo

Annonse


Enda en lov mot fildeling

FBI logoLoven, kalt «Piracy Deterrence and Education Act» (PDEA), kommer i tillegg til to relativt ferske lovforslag om fildeling og opphavsrett i de amerikanske Kongressen. Ett av dem, «Protecting Intellectual Rights Against Theft and Expropriation Act of 2004», åpner for at myndighetene kan straffeforfølge fildelere.

Fengsel for fildeling

Hittil har bare private organisasjoner som RIAA (Recording Industry Association Of America) og MPAA (Motion Picture Association of America) hatt mulighet til å reise søksmål på sivilrettslig grunnlag.

Det andre forslaget spesifiserer straffene for overtredelse. Laster du ned én fil, ka du få inntil 70 000 kroner i bot. Overskrider nedlastingen 2500 filer, kan du ende i fengsel.

Trenger ikke bevise

Det nyeste lovforslaget omhandler politimetoder som kan brukes i forbindelse med oppsporing av fildelere. >En komitéKomiteens mindretall mener at forslaget i sin nåværende form vil gi FBI altfor vide fullmakter. I en tidligere versjon av forslaget måtte FBI kunne bevise at en mistenkt hadde lastet ned for en verdi på over 1000 dollar. Med forslaget som nå er sendt videre til nasjonalforsamlingens øvrige kamre, er ikke dette lenger nødvendig.

Holder med mappe

I følge det endelige forslaget holder det nå at FBI kan konstatere at det foreligger en mappe med opphavsbeskyttet materiale på mistenktes harddisk.

Komiteen vedtok i samme slengen å sende videre forslag om å gjøre det å oppgi falske opplysninger ved registrering av domenenavn kriminelt. I tillegg vil de forby salg av CD-etiketter som ligner offisielle etiketter fra plateselskapene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse