Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tillater sniktitt-DVD

Filmselskapene vil likevel tillate distribusjon av såkalte «screeners» til anmeldere og Oscar-jurymedlemmer.

Dette til tross for at man gjentatte ganger har brent seg på at slike kopier har havnet på nettet. I ett av tilfelene stammet piratkopien fra et aktet medlem av Oscar-juryen, «NYPD»-stjernen Carmine Caridi.

– Større skade med forbud

Resultatet ble at filmbransjens felles organ MPAA (Motion Picture Association of America) bannlyste tjuvtitt-kopiene.

Filmbransjens felles organ MPAA sier i en pressemelding at de nå er glade for å ha lagt saken bak seg. Fra nå av vil de tillate forhåndskopier. Begrunnelsen er at skadevirkningene vil bli større for filmbransjen ved å forby dem enn ved å tillate dem – både PR-messig og på andre måter.

Stikkord: lydogbilde