Piratfilm

Annonse


Europeisk aksjon mot fildelere

PiratfilmDen danske AntiPiratGruppen, som representerer musikkbransje og plateselskaper, sender denne uken ut erstatningskrav på 80.000,- danske kroner til hundre personer, melder Aftenposten.

Italia, Ty7skland og Danmark

Aksjonen er i følge BBC et ledd i en større europeisk aksjon som foreløpig omfatter Tyskland, Italia og Danmark. I tillegg går platebransjeorganisasjonen IFPI (International Federation for the Phonographic Industry) til aksjon i Canada.

Mottakerne beskyldes for å spre film og musikk på fildelingsnettverket DC++. I gjennomsnitt skal de hundre påståtte danske «piratene» ha gjort 5.0000 musikkfiler og 60 filmer tilgjengelig på nettet, heter det i pressemeldingen fra danske APG.

Hundrevis skal tas

350 ytterligere film- og musikkspredere står på listen for lignenede erstatningskrav om kort tid.

– Denne aktionen bør ikke komme som en overraskelse på noen. Målet er å stoppe enhver som ulovlig legger musikk og film ut på nettet, særlig de som gjør det i stor stil, sier advokat Torben Steffensen i AntiPiratGruppen.