Mac G5 prosessor

Annonse


G5-kampanje misvisende

Mac G5 prosessorDa Apples Steve Jobs lanserte G5-maskinene med brask og bram i slutten av juni i fjor, var slagordet «verdens raskeste og kraftigste personlige datamaskin».

Grunnløs påstand

Nå har det amerikanske markedsrådet NAD (national Advertising Division) kommet til at påstanden ikke er godt nok begrunnet.

Det samme gjelder Apples påstand om at G5 er verdens første 64 bits personlige datamaskin. NAD påpeker at dette nok er sant når det gjelder maskin til privat bruk, men at det lett kan bli tolket dit hen at det dreier seg om verdens første 64 bits arbeidsstasjon. Og det vet enhver Unix-programmerer at ikke er riktig.

Klage fra Dell

Klagen kom fra Dell, som lenge har påpekt svakheter i sammenligningstesten som Apple brukte da de skulle teste en G5 opp mot en toppspesifisert Dell-PC med Linux på.

Annonse


Testen har av flere eksperter blitt betegnet som misvisende. I Storbritannia måtte Apple i november i fjor trekke en stor TV-annonsekampanje med slagordet «verdens raskeste og kraftigste personlige datamaskin». Åraken var at organet Independent Television Commision (ITC) kom til at det ikke forelå bevis for påstanden.

Lover bot og bedring

I USA er kampanjen over. Men Apple lover at de skal legge seg NADs avgjørelse på sinne neste gang de slår på stortrommene.

Selskapet har for øvrig ingen kommentarer til NADs konklusjoner, annet enn at de støtter prinsippet om at slike ting avgjøres i markedsrådet framfor rettsalen eller gjennom offentlige inngrep.

Annonse