Foto: Utdanningsforbundet

Annonse


– Vekk med kameramobilene!

Foto: UtdanningsforbundetHittil har flere skoler innført forbud mot kameramobiler helt eller delvis i skoletiden. Men noen overordnede bestemmelser som regulerer praksisen finnes ikke.

Felles regelverk

Hjetland vil ha et felles regelverk som i praksis vil bety at alle kameramobiler er slått av så lenge elevene er på skolen.

– Kameramobilene har helt klart skapt nye mobbeproblemer. Vi har tidligere registrert en del mobbing via tekstmeldinger, der ungdommer blant annet har fått beskjed av medelever om at de er tjukke og stygge. Slik mobbing blir enda mer akutt når det legges ut bilder av mobbeofrene på Internett, sier hun til Aftenposten.

Datatilsynet skeptisk

Datatilsynets informasjonssjef Ove Såra er skeptisk til et slikt forbud, og anbefaler i stedet rektor ved hver enkelt skole å vurdere situasjonen individuelt. Han mener det er misbruket som er problemet – ikke kameratelefonene i seg selv.

Annonse


Annonse