Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple med kraftserver

Apple starter i dag salget av G5-utgaven av sin Xserve serverløsning. Prisen starter på 23 000 kroner uten moms.

XServe G5
Desktop-maskiner med G5-prosessor har siden lanseringen i oktober i fjor vært Apples råeste maskiner. Men nå følger de opp også på serversiden, for bedrifter som trenger kraft sentralt.

I forhold til sine sammenlignbare G4-paralleller har G5 Xserve rundt 60 % mer ytelse, i følge Apple.

Tre konfigurasjoner

G5-serveren leveres i tre standardkonfigurasjoner (sitat fra Apple Norges pressmelding) :

En enkel 2.0 GHz PowerPC G5 prosessor med 512 MB PC3200 ECC RAM, en 80 GB Apple Drive Module utvidbar til opptil 750 GB, dobbelt Gigabit Ethernet på hovedkortet, FireWire 800 og USB 2.0, og et ubegrenset antall klientlisenser for Mac OS X Server – til en anslått utsalgspris på NOK 23.379,- eks. mva.

Doble 2.0 GHz PowerPC G5-prosessorer med 1 GB PC3200 ECC SDRAM, en 80 GB Apple Drive Module utvidbar til opptil 750 GB, dobbelt Gigabit Ethernet på hovedkortet, FireWire 800 og USB 2.0, og et ubegrenset antall klientlisenser for Mac OS X Server – til en anslått utsalgspris p NOK 31.443,- eks. mva.

Klynge-optimaliserte doble 2.0 GHz PowerPC G5-prosessorer med 512 MB PC3200 ECC SDRAM, en 80 GB Apple Drive Module, dobbelt Gigabit Ethernet på hovedkortet, FireWire 800 og USB 2.0, og lisens for 10 klienter for Mac OS X Server – til en anslått utsalgspris som starter p NOK 23.379,- eks. mva.. per klyngenode.

Enkel nå – dobbelt i april

Konfigurasjoner med enkle prosessorer er tilgjengelig umiddelbart gjennom AppleStore og autoriserte Apple-forhandlere. Servere med dual prosessor-oppsett viol bli tilgjengelige i løp0et av april.

Stikkord: Maskinvare