Toyota robot

Annonse


Trompetspillende robot

Toyota robotRoboten er 120 cm høy veier 35 kilo og kan både gå og utføre mange gjøremål med hendende sine, i følge spesifikasjonene fra Toyota.

Mellomtittel

Først og fremst er roboten ment som et hjelpemiddel i eldreomsorgen. Men når de rengjøring og matlaging er unnagjort, kan en elektronisk/mekaniske hjemmehjelperen ta opp trompeten og dra en trudelutt for å glede de gamle.

Nøkkelen til denne overraskende musikaliteten er et sett med kunstige lepper som følge Toyota beveger seg med nesten samme fleksibilitet og nøyaktighet som menneskelige lepper. Dette, kombinert med svært nøyaktig styring av håndbevegelser, setter «Toyota Partner Robot» (burde de ikke finne et artigere navn, mon tro?) i stand til å spille.

Mellomtittel

Toyota har utviklet en egen teknologi for bevegelser basert på erfaringer fra bil-divisjonen i selskapet. En liten og billig sensor er alt som skal til for å gi den nødvendige presisjonen.

Ellers fungerer roboten etter et prinsipp som er like enkelt som det er gammelt. I armer og bein sitter et rett og slett tråder. Disse trådene styres elektronisk, og nesten på samme måten som en marionett i et dokketeater.

Annonse