Mobil dame

Annonse


520 millioner mobiler solgt

Mobil dameDet ble solgt over 520 millioner mobiltelefoner i fjor. Dette er en økning på 20.5 prosent i forhold til 2002, melder analysebyrået Gartner.

Stor etterspørsel

Den sterke veksten skal skyldes en kombinasjon av høy utskiftelsesrate hos forbrukere og bedre vekst enn forventet i nye markeder.

– 2003-salgene overgikk bransjens forventninger, og mange leverandører hadde problemer med å møte etterspørselen i fjerde kvartal. Vi forventer at etterspørselen holder seg høy utover 2004, og regner med et totalsalg i år på 580 millioner enheter, sier Gartner-analytiker Ben Wood.

Fem på topp

Nokia holder teten med over 180 millioner solgte telefoner, og har dermed 34.7 prosent markedsandel. På andreplass ligger Motorola med 14.5 prosent, deretter følger Samsung på 10.5, Siemens med 8.4, og Sony Ericsson på 5.4 prosent.

Annonse


Annonse