OS X Panther

Annonse


– Mac OS vil dø

OS X PantherMac-markedet vil ta slutt. La oss håpe at Apple har en bredere forbrukerelektronikk-plan enn iPod.

Med disse ordene på nettstedet Internet Nexus har Windows-guruen Paul Thurott ertet på seg verdens Mac-tilhengere (og da snakker vi om tilhengere, ikke bare brukere).

– OS X ikke noe alternativ

Thurott er mest kjent for sitt svært informative nettsted SuperSite for Windows, som er tidlig ute med Windows-nyheter og som har kunnskapsmettede analyser av Windows-relaterte emner.

Men Thurott har også andre roller. På Internet Nexus-nettstedet ser Paul Thurott på alternativene til Windows. Et slikt alternativ ser han i hvert fall ikke i Mac OS X.

– Apple vil fortsette å miste terreng, akkurat som de har gjort helt siden Steve Jobs tok over. I beste fall (med 800 000 enheter i kvartalet og 3,2 enheter i året) vil deres andel av PC-markedet være 1,7 prosent i 2004, sammenlignet med 1,8 prosent i 2003. Men det er i beste fall. Det vil helt sikkert bli lavere.

– Ikke mer brukervennlig

Thurrot har i tidligere innlegg hevdet at OS X på ingen måte er brukervennlig, og at det i motsetning til Windows XP er applikasjons-orientert framfor å være oppgaveorientert.

– I OS X åpner du iPhoto og ser etter utskriftsknappen. I Windows XP navigerer du til My Pictures-mappen, finner bildet og velger hva du skal gjøre med det, skriver han i en sammenligning mellom XP, Longhorn og Panther fra november i fjor.

– Thurotts konklusjon er at Apples operativsystem på ingen måte er lettere å bruke enn Windows. Og at det er en ren smaksak hvilket som er penest å se på.

Sterke reaksjoner

Thurrots meninger har ikke gått upåaktet hen hos en allerede såret og undertrykt minoritetsgruppe: Mac-fanatikerne. Etter at Thurrot nærmest tok livet av Apple i innlegget fra 5. mars, har nettets Mac-steder kokt over av rasende innlegg.

Det er til og med startet en underskriftskampanje for å få Thurott fjernet fra nettet.

Mannen har tydeligvis ikke lært at det ikke er lov å erte de som er mindre enn seg….

Annonse


Annonse