DVD

Annonse


Brenn etiketten rett på DVD

DVDTeknologien kalles LightScrrbe, og vil bli en integrert del av HPs og mange andre merkers CD- og DVD-brennere om et halvt års tid, i følge PCWorld.com.

Krever nye plater

Teknologien krever imidlertid også spesielle plater. Både brennere og plater vil koste noe mer enn de som er på markedet i dag (om lag en hundrelapp mer for en DVD-brenner og en krone mer for tomme DVD-disker i forhold til dagens priser på disse produktene).

Det kreves på den annen side verken dyre blekkpatroner eller papir med lim på. Det eneste som forbrukes, er de tomme DVD- eller CD-platene.

Mange på laget

HP regner likevel med at den nye standarden vil slå an. Både Hitachi, LG, Mitsubishi og Toshiba har sagt at de vil støtte den.

HP mener folk nå er lei av å skrive kråketær med tusj på CD-plater og DVD-plater. Et personlig bilde med proffe bokstaver vil lokke mange til å gå over til LightScribe, tror de.

Yamaha kom først

Yamaha har allerede lansert et lignende system, kalt [email protected]. Denne teknologien reduserer imidlertid datamengden som kan legges på disken. Den legger også ytterlaget åpen for riper og støv.

LightDrive har i følge HP eliminert disse problemene.

Annonse


Annonse