Beethoven klassisk

Annonse


Kjøp musikk fra radioen

Beethoven klassiskTjenesten kalles «Hear it Buy it Burn it» og virker slik at når lytteren hører musikken på radio (FM eller DAB) kan hun eller han finne den på radiokanalens nettsted.

– Først i verden

Det er Creation, en underavdeling av selskapet GWR som står bak tjenesten. GWR eier til sammen 34 lokale radiostasjoner med klassisk musikk som spesiale over hele Storbritannia. Selv om verken nedlasting eller kjøp av musikk over nett er noe nytt, skal det være første gang at noen kombinerer tradisjonell radio med platebutikk på denne måten. Det hevder i hvert fall selskapet selv.

Alt i ett

På radioens nettsted kan musikken kjøpes, betales og lastes ned til harddisken. Siden dette jo er klassisk musikk som varer noe lenger pr. «låt» enn pop og rock, burde det funke også om man ikke har en PC koblet til nettet for hånden når man nyter sin Bach eller Beethoven.

Vil selge til andre

Selskapet har inngått avtaler med plateselskapene Warner, BMG, Sony, Universal og EMI om rettigheter til musikken.

Creation planlegger i følge Revolution Magazine å selge teknologien til andre europeiske radiostasjoner.

Annonse


Annonse