Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Oracle vil ha Microsoft-hjelp

Den amerikanske regjeringen har gått til sak mot databasegiganten Oracle. Nå trenger sjefen Larry Ellison hjelp fra erkefienden Bill Gates.

Ellison, Larry
Ellison og Oracle har i følge News.com bedt om tilgang til Microsofts arkiver, slik at de kan bevise sin uskyld i den kompliserte Peoplesoft-saken.

– Bare to igjen

Det amerikanske justisdepartementet har varslet rettssak mot Oracle etter at selskapet bød 9,4 milliarder dollar (om lag 66 milliarder kroner) for selskapet PeopleSoft.

Myndighetene mener at dersom handelen finner sted, vil storkunder innen næringsliv og det offentlige i praksis bare ha to databaseleverandører å velge mellom: Oracle og SAP.

Høylytt kritiker

Oracle-sjefen Larry Ellison er blant Microsofts mest høylytte kritikere. Han legger sjelden fingrene i mellom i taler og intervjuer, og temaet er ofte Microsofts monopol-oppførsel.

Store deler av bransjen – trolig også Bill Gates og Steve Ballmer – godter seg nå over at Ellison må ha hjelp til å bevise at han ikke er monopolist – og at hjelpen må komme fra nettopp Microsoft.

Stikkord: programvare