DVD Backup

Annonse


Her finner du DVD-programmene!

DVD BackupSom i Norge er det i USA fortsatt ikke forbudt å kopiere DVD-filmer til eget bruk. Men i motsetning til her i landet er det forbudt å selge programvare som setter kopisikringsrutiner ut av spill.

Forbudt i EU også

Det samme forbudet mot slik programvare gjelder de EU-land som har implementert det såkalte Infosoc-direktivet.

321 Studios holder på med å destruere hele varebeholdningen sin, etter ordre fra dommeren. Men ikke overraskende flommer nettet likevel over av crackede versjoner av den gamle programvaren, med rutinen som opphever CSS intakt.

I flere deler

I tillegg finnes det en mengde programmer som gjør akkurat det samme, selv om de ofte er noe mer kronglete å bruke enn DVD X Copy eller «lettversjonen» DVD X Copy Express. Disse programmene gjorde alt i en operasjon: Fjerning av kopisikring, overføring til harddisk og krymping til en enkelt tom DVD-plate.

Annonse


Stort sett finner du nå programmer som gjør en av disse oppgavene. Kopieringen blir da noe mer tidkrevende, om du da ikke er så heldig å ha en fungerende versjon av 321-pakken installert på harddisken din. Den kan ingen ta i fra deg…

Se opp for spam!

En liten advarsel: Ikke svar på tilbudene om DVD-kopieringsprogramvare som kommer i spam-mail. Gir du disse folka penger eller opplysninger om deg selv, kan du få alvorlig trøbbel. Dessuten er det mye «bøff» ute og går!

Vær også på vakt mot programvare som inneholder spionvare og virus.

Her er programmene!

Et tilsynelatende seriøst alternativ til DVD X Copy er Super DVD Copy. Dette programmet kopierer til DVD (pluss og minus). Vil du ha kopier på vanlig CD (VCD og S-VCD) trenger du i tillegg Super DVD Ripper (lastes ned fra samme side).

Disse programmene finnes i gratis prøveversjoner, men koster i underkant av 700 kroner om du vil kjøpe dem.

Her to andre nettsteder som tilbyr kopieringsprogrammer:

DVD Guru Inc
DVD-cloner.com

CloneDVD (fra det samme selskapet som sto bak CloneCD, CD-kopieringsprogrammet som nylig ble trukket fra markedet etter juridisk press fra platebransjen.) CloneDVD inneholder ikke CSS-dekryptering, så programvare for dette må lastes ned fra annet hold.

En sammenligning av kopieringsprogrammer (med linker til steder de kan lastes ned fra) på markedet finner du på DVD Copy Software Review.

PS: Det kan lønne seg å lese kommentarene under….

Advarsel

ITavisen.no tar intet ansvar for at programmer vi linker til fungerer etter hensikten. Heller ikke tar vi ansvar om programmene skulle vise seg å inneholde reklame, skjulte oppringingsrutiner, virus, spionvare eller kode/drivere som kan gjøre maskin eller operativsystem ustabilt. Så vidt vi har kunnet bringe på det rene er programmer som kopierer kommersielle DVD-plater ikke i strid mot eksisterende norsk lovgivning, men gjør for ordens skyld oppmerksom på at brukeren selv har et ansvar om dette likevel skulle vise seg å være tilfelle. Det samme gjelder om programmene blir brukt til å kopiere opphavsbeskyttet materiale for videresalg eller annen spredning via Internett eller andre kanaler. Dette er forbudt!

Annonse