Motorola MPx

Annonse


Tøffe Windows-mobiler

Motorola MPxCANNES (ITavisen.no): Den kuleste telefonen de har lansert er helt klart Motorola MPx – en dobbel foldetelefon for forretningsmarkedet med 2,8 tommers 16-bit fargeskjerm på 320×240 punkter. Men det er kanskje drøyt å kalle den en telefon, selv Motorola kaller det en Windows Pocket PC.

Komplett tastatur

Mobilen kan åpnes på to forskjellige måter slik at skjermen får en portrett-profil eller landskaps-profil. Åpner du den i landskaps-modus har du også et fullstendig QWERTY-tastatur å benytte deg av til å skrive meldinger eller epost.

Telefonen benytter Windows som operativsystem og du kan ha inntill 1GB minne på telefonen. Kamera er det selvsagt, med hele 1,3 megapiksler og med blitz integrert. Vi har sett telefonen og den er ikke like stor som man skulle tro med alle de funksjonene.

Windows-mobil med Messenger

Den andre telefonen i MPx-serien som Motorla lanserte i Cannes er MPx100, en mobiltelefon som benytter seg av Windows Mobile som operativsystem. MPx100 er en trebånds GSM/GPRS-telefon med støtte for Bluetooth. Men også WiFi er støtte ved å koble til et tilleggsmodul for trådløst nettverk.

Det som kan gjøre den litt mer spennende er at telefonen skal komme integrert med Messenger, som man enkelt kan bruke ved å benytte seg av et QWERTY-tastatur som man kan få som tilleggsutstyr. Annet tilleggsutstyr inkluderer Bluetooth-headset, mini-SD minnekort, GPS og oppkoblingssett til bilen.

3G med PDF og Microsoft Office

A1000 er den nye 3G-telefonen som har støtte for toveis videokonferanse, som på mange av 3G-mobilene som kommer etter hvert. Det vil være et 1,2 megapiksel kamera med 4 ganger zoom, samt integrert Bluetooth.

Men noe av det mest spennende er at man skal kunne benytte seg av PDF-dokumenter, samt dokumenter fra Microsoft Word, Excel og PowerPoint på telefonen. Man kan også unzippe dokumenter som man har fått via eposten på telefonen.

3G-mobil for spill

E1000 er Motorolas nye 3G-mobil som er designet for underholdnings- og spillfantastene. Mp3-spiller er inkludert og høyoppløselig skjerm. Mobilen har også et QVGA-kamera med 1,2 megapiksler, samt åtte ganger zoom.

Det har vært enormt mye snakk om Push-to-talk (vi kommer tilbake med en sak om dette) her nede, og denne telefonen har dette integrert. Det vil gjøre det enkelt for brukeren å koble seg til en person eller gruppe ved å trykke på en knapp.

Fotoforbud

Alle telefonene skal være tilgjengelig i løpet av andre halvdel av 2004, mens vi ikke har fått noen indikasjoner på hva de forskjellige prisene vil bli.

Beklageligvis har vi ikke kunnet få noen gode egne bilder av telefonene, på grunn av av et merkelig fotoforbud på Motorolas stand her i Cannes. Vi skal allikevel forsøke å få tak i noen eksemplarer slik at vi kan få vist dere noen bilder av telefonene i aksjon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse