Hacking datainnbrudd ill.

Annonse


Hackere truer pengespill

Hacking datainnbrudd ill.I følge BBC truer hackerne med å sette i gang såkalte DDoS-angrep (Distributed Denial of Service) mot nettstedene der veddemålene foretas.

Ikke tomme trusler

Slike angrep innebærer falske oppkall fra et stort antall datamaskiner verden over. Ofte skjer det via virus som er programmert til å foreta slike oppkall.

Det er neppe tomme trusler det er snakk om. I begynnelsen av februar ble det irske bookmaker-firmaet Paddy Power utsatt for et angrep som lammet nettstedet deres i flere timer. Det skjedde under den amerikanske SuperBowl-finalen – en av de viktigste begivenhetene for bookmaker-industrien.

Betal – eller gå ned

I trusselbrevene som mange av de store britiske bookmaker-selskapene har mottatt heter det at de må betale mellom 20 000 og 30 000 britiske pund (mellom 255 000 og 383 000 norske kroner). I motsatt fall vil angrepene bli satt i verk.

Selv det minste avbrekk kan koste bookmakerne millionbeløp. Pengespill av denne veddemålstypen har lang tradisjon i Storbritannia, og har de siste åra blitt mer og mer nettbasert.

Britisk politi tar saken svært alvorlig, og er nå i full gang med etterforskningen. Mistanken går så langt i retning av østeuropeisk mafia.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse