Lindows-PC

Annonse


Ny Lindows-krig

Lindows-PCDet amerikanske selskapet lager en variant av Linux som opprinnelig skulle kunne kjøre Windows-programmer, om enn i begrenset grad. Men nå markedsføres det som en helt ordinær Linux-variant.

Forgjeves kamp i hjemlandet

Det er likevel navnet som først og fremst irriterer Microsoft. Gigantselskapet har flere ganger prøvd å få det lille Linux-selskapet Lindows.com til å skifte navn, men har så langt ikke nådd fram verken gjennom høflige henvendelser eller rettssystemet.

De har riktig nok hatt et visst hell med seg i Europa. I flere land har Lindows måttet skifte navn, og i Sverige har programvaren til og med blitt stoppet.

I USA har imidlertid flere rettsinstanser ment at man må ta hensyn til at ordet windows var i vanlig bruk også før Microsoft kom på banen, og at Microsoft følgelig ikke kan ha enerett på verken selve ordet eller uttrykk som ligner på eller minner om det. Dermed har store elektronikkjeder som Wal-Mart fritt kunnet selge billig-PCer med LindowsOS installert i stedet for Windows.

Canada siste utvei

Nå prøver Microsoft å stoppe Lindows i USAs naboland Canada. Selskapet har levert et søksmål (pdf-fil) til den føderale domstolen i Ottawa.

Lindows.com-sjefen Michael Robertson sier til News.com at han har levert Lindows-programvare til kanadiske kunder i mer enn to år, uten at Microsoft har sagt noe som helst.

Han undrer seg derfor over at de nå plutselig har valgt å gå til søksmål.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse