Creative Muvo 2 4 GB

Annonse


MP3-TEST: Creative Muvo 2

Creative klasker til med Muvo 2, tilgjengelig enten med 1.5 eller 4 gigabyte lagringsplass, til henholdsvis 2.699,- og 3.299,- kroner.

Enkel

Designet er strømlinjeformet og enkelt, og all navigering gjøres med hjelp av den «gamepad» liknende menyknappen og en kombinert play/pause/power-knapp. Skjermen er i minste laget, men betjeningen er grei og intuitivt lagt opp.

Kommunikasjon med PC foregår via en standard USB 2.0-kabel, og spilleren dukker opp som en ordinær flyttbar disk i Windows XP. Ingen driverinstallering er nødvendig, og MP3-spilleren er dermed ypperlig egnet også som bærbar harddisk for filer og dokumenter.

Batteriet lades også via USB-kabelen, eller enda raskere med den medfølgende strømforsynere. Batteriet bør kunne spille i 8-10 timer før oppladning, og kan lett byttes ut hvis man sliter det ut.

Et par mangler

Det er også mulig å bruke Muvo 2 som diktafon, men da må du første ut med 799,- kroner for en fjernkontroll (m/ledning) som har den nødvendige mikrofonen. Både musikk i MP3- og WMA-format kan spilles av.

Ellers fungerer FM-radioen som forventet, og lydkvaliteten er god. Det vi derimot kunne ønske oss er en egen hold-bryter som låser knappene slik at du ikke tilfeldigvis starter eller stopper spilleren når den ligger i lomma. Låsefunksjone er riktignok tilgjengelig via menysystemet, men en egen fysisk bryter hadde vært å foretrekke.

Ikke ille

Muvo 2 gjør det den skal, uten egentlig å utmerke seg verken i positiv eller negativ retning. Kjipt at du må kjøpe ekstra fjernkontroll for å få full funksjonalitet, ellers er dette et godt reisefølge for digitale musikkelskere.

Når sant som sies er riktignok Muvo 2liten, men likevel litt småklumpete – og i kubikk-centimeter ikke betydelig mindre enn de tynneste iPod-modellene. Da er det naturligvis interessant å påpeke at man faktisk får en 15 GB Apple-spiller flere hundrelapper billigere enn 4 GB Muvo 2.

Et stort spørsmål er likevel hvordan Apples nye iPod Mini vil utarte seg, når den kommer på markedet i april Her brukes nemlig samme harddisk-teknologi, og vi håper å kunne komme med en sammenlignende test på begge disse potensielle bestselgerne om kort tid.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse