Fingeravtrykk PC-kort

Annonse


Gi finger’n til PC-kortet

Fingeravtrykk PC-kortKortet, som produseres av amerikanske SCM Microsystems, trenger ekstra programvare for å fungere etter hensikten.

– Krever grov kriminalitet

– Et brukernavn og et passord kan uvedkommende få kjennskap til på mer eller mindre tilfeldig vis, men å få kontroll over en annens fingeravtrykk krever bruk av grovere lovovertredelser som f.eks. kidnapping, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Lettere administrasjon

– Vi skal heller ikke glemme at systemer med brukernavn og passord krever store ressurser til administrasjon og support. Du har ikke behov for å bytte finger, og det er jo svært sjelden man mister den og må legge inn nytt avtrykk fra annen finger! sier markedssjef Tom T. Græger.

Nok å puste?

Ingen sikkerhetssystemer er perfekte – heller ikke såkalt biometrisk sikkerhet med fingeravtrykk, øyne eller ansikt. I en artikkel på nettstedet Extremetech.com fra 2. juni 2002 blir det for eksempel beskrevet hvordan det i visse tilfeller kan være nok å puste litt på sensorene for å lure et fingeravtrykk-kort.

Men om dette gjelder EPSYS-kortet vet vi ikke.

Prisen på kortet vil ligge på litt over 1200 kroner med moms. Flere opplysninger finner du på Epsys.no

Annonse


Annonse