Hacking datainnbrudd ill.

Annonse


Windows-lekkasje funnet

Hacking datainnbrudd ill.Hundrevis av megabyte med ren kildekode fra Windows 2000 og NT som ble lagt ut på nettet før helgen har nå latt seg spore tilbake til programvareselskapet Mainsoft, skriver nettstedet Betanews.com.

Mainsoft har vært en nær samarbeidspartner for Microsoft helt siden 1994, og har lisens på Microsofts kildekode. Koden blir brukt for å lage Unix-versjoner av Windows-applikasjoner- inkludert Windows Media Player 6.3 og Internet Explorer.

Mye fuck

Koden er også fylt med usømmeligheter av typen «the user fucked up» og «the fucking alpha cpp compiler seems to fuck up the goddamn type LPITEMIDLIST so to work around the fucking piece of shit compiler we…», ifølge svenske Aftonbladet.

Det er uvisst hvorvidt banneordene, hvorav fuck synes heftigst profilert, har blitt skrevet av Microsofts utviklere eller lagt på i etterkant av de som har spredt filene på nettet.

Annonse


Disse kommentarene i koden ville uansett ikke vært synlig for sluttbrukeren etter kompilering.

30 millioner linjer

Den villfarne kildekoden fra Windows 2000 og Windows NT består ifølge CNN tilsammen av over 30 millioner linjer kode, skriver CNN. Koden er skrevet i en blanding av assembler, C og C++, og delt opp i to forskjellige zip-filer som nå fritt utveksles på nettet.

Mainsoft sier i en kommentar til Betanews.com at de ser svært alvorlig på situasjonen, og at de vil smarbeide med Microsoft for å finne ut hva som har skjedd.

Annonse