Annonse


Virus-dronning arrestert

Gigabyte har versert i media mange ganger tidligere. Sitt gjennomslag i IT-bransjens bevissthet fikk hun i en alder av 17 år, da hun var den første som skrev et virus i C#- kode. Programmeringsspråket som ligger i bunn av Microsofts .Net plattform.

I følge Gigabyte selv var viruset ikke bare snakk om å hevde seg selv og sin egen kompetanse, men et kvinnepolitisk standpunkt.

Hevngjerrig

Ved en annen anledning brukte en konkurrerende virusforfatter Gigabytes hjemmeside til å få det til å se ut som om hun stod bak hans virus.

Gigabyte svarte med å lage et motvirus, som utslettet konkurrentens og gjorde infiserte maskiner «friske» igjen. Innbakt i koden var det lettere snurte kommentarer til konkurrentene.

Annonse


Den kvinnelige virusforfatteren har også engasjert seg i debatten om hvorvidt virusmakere bare er kvisete guttunger uten draget på damer, eller om de faktisk ikke er så lette å sette i bås.

Straff

I følge avisen La Libre Belgique har politiet i Belgia siktet Gigabyte med en påtale som kan gi henne inntil 3 års fengsel og nesten 900.000,- kroner i bot.

Gigabyte er nå løslatt mot kausjon i påvente av videre granskning av hennes datautstyr, som politiet gjorde beslag i.

I følge TechTV har Gigabyte programmert siden hun var seks år gammel og skrevet virus siden hun var 14.

Selv hevder hun at kun lager virus for å bli en bedre programmerer, og at hun selv aldri har spredt et virus.

Annonse