Annonse


Djuice med mobilmusikk

Dette ble klart under en debatt på musikkfestivalen By:Larm i Bergen fredag. Tjenesten blir den første i sitt slag i Norge.

Avtaler med alle

Det er foreløpig bare Telenor Mobil-kunder som får tilgang til musikken. Og bare mobiltelefoner med Symbian operativsystem (Nokia 6600/3650, Sony Ericsson P900/P800 m.fl. – fullstendig liste finner du HER) kan brukes.

Gjennom en avtale med selskapet Chaoticom har Djuice sikret seg rett til å bruke materiale fra alle de store plateselskapene. I tillegg har de en spesialavtale med selskapene Sony og Universal om MMS, video, ringbacktoner med mer.

Kopisikret

Musikken er programmert med DRM (Digital Rights Management), slik at den ikke skal kunne viderekopieres. Dette fører også til at den ikke kan avspilles på PC eller ordninære MP3-spillere.

Annonse


Derimot kan du sende låter til venner og bekjentes mobiltelefoner.Teknologien (pdf-dokument) er i følge Chaoticom deres egen, og ligner derfor verken på MP3, WMA, AAC eller andre formater som brukes til å komprimere musikkfiler i dag.

Proprietær komprimering

Filene skal ha en kvalitet som tilsvarer fra 64 kbps til 128 kbps i MP3-verdenen. Den reelle båndbredden er imidlertid langt lavere, for å kunne brukes med GSM. Typisk tar det omtrent like lang tid å laste ned en låt som det tar å spille den, i følge Djuice.

Priser er ennå ikke fastsatt, men Djuice lover at det ikke vil bli så dyrt at man like gjerne kan gå i platebutikken…

Pressemelding fra Djuice.

Annonse