Deskill

Annonse


«Phishing» i Norge

DeskillMetoden, som i kriminelle miljøer er kjent som «phishing», går ut på å lure mottakere av e-post til å klikke på en lenke. Denne lenken fører til et falskt nettsted som på´en prikk ligner DnB eller andre nettbanker.

Utnytter Explorer-feil

Vel inne på det falske nettstedet blir du bedt om å fylle inn et skjema med nøyaktige opplysninger om kontoen din, PIN-kode, kontonummer og lignende. Disse opplysningene brukes så til å tømme kontoen.

Hullet i nettleseren Internet Explorer som gjorde slik svindel mulig, er nå tettet av Microsoft. Men det har vært kjent i lang tid, og svindelen ble første gang avdekket i oktober i fjor.

Feilen arter seg slik at URLen som står i adressefeltet er identisk med den «ekte» adressen, mens du faktisk er et helt annet sted på nettet.

DnB NOR-kunder utsatt

I Storbritannia ble to av de største nettbankene stengt på grunn av utstrakt og til dels «vellykket» svindel, og politiet er i ferd med å rulle opp en større liga.

I følge Aftenposten har denne svindelen nå også nådd Norge. I følge avisen skal flere DnB NOR-kunder ha mottatt e-post med svindelforsøk.

Det er ikke rapportert om at noen av svindelforsøkene overfor nordmenn har lykkes.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse