Kazaa

Annonse


Razzia mot KaZaA

KazaaSherman Networks, som eier KaZaA ble raidet sammen med fire andre selskaper innen den australske Internett-industrien. Blant dem Telstra, som har omtrent samme status i Australia som Telenor har i Norge.

– Medskyldig

Razziaen kom etter at den australske opphavsrettsorganisasjonen MIPI (som tilsvarer RIAA i USA og IFPI her hjemme) fikk rettens medhold i at KaZaA videreformidler uautoriserte kopier av musikkverk og dermed er medskyldig i ulovlig handel med slike kopier.

I Australia som i Norge er det lov å kopiere til privat bruk og laste ned, men ikke videreformidle via nettet. Det er også forbudt å både kjøpe og selge ulovlig kopiert musikk.

Tolv kontorer endevendt

I følge avisen Sydney Morning Herald fikk i tillegg tre universiteter besøk av MIPI-folk på jakt etter MP3-filer.

Annonse


Til sammen ble servere og PC-er på tolv kontorer endevendt i jakten på bevis.

Sharman Networks beskriver i en pressemelding razziaen som et kynisk forsøk på å ødelegge selskapets lovlige virksomhet. De mener at det bare skjer i PR-øyemed, og at musikkbransjen snart burde innse at fildeling er framtidas forretningsmodell for artister og plateselskaper.