Game Boy Player Gamecube

Annonse


Linux på GameCube

Game Boy Player GamecubePå sitt nettsted gc-linux.org påpeker GameCube Linux-gruppa at Nintendos spillmaskin med sin 486 Mhz IBM Power PC-prosessor, ATI grafikkort, 40 MB internminne, nettverkstilkobling og leser for 8 cm CD-plater (ekstrautstyr) er mer enn kraftig nok til å bære en lettversjon av Linux.

«Ping» på plass

Hittil finnes det ingen slik versjon, men det er der prosjektet kommer inn. De inviterer deg og meg og alle andre hobby-utviklere til å bidra til å gjøre GabeCube til en fullblods arbeids- og netterminal som man kan gjøre mye mer enn å spille Super Mario på.

Og ingen skal kunne si at det ikke jobbes med saken. Den 31. februar fikk de på plass støtten for ping – oppkallsrutinen som forteller at enn Nintendo-boksen er til stede på nettverket.

Kan boote i Linux

Dagen etter kom TCP/IP (protokollen for utveksling av informasjon på Internett) på plass, og i går raste det inn med nye drivere for tastatur, lyd og mye mer.

En preview-versjon av Linux for Gamecube ble lansert uka før jul, og 23. januar kunne man for første gang starte GameCube-boksen fra en Linux-kjerne.

Kom ikke å si at verden ikke går framover!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse