Virus vignett

Annonse


SCO går ned for telling

Virus vignettSom spådd gikk det store DDoS (Distributed Denial of Service)-angrepet mot SCO av stabelen i helga, ledet av det hurtigspredende viruset MyDoom, som fikk hundretusener av infiserte PCer til å oversvømme California-selskapets nettsteder med henvendelser.

Startet 16 timer for tidlig

I utgangspunktet skulle angrepet ha startet 17:09 søndag, men på grunn av det som antas å være et stort antall feilstilte PC-klokker rundt omkring begynte mange infiserte PCer å plage SCO-nettet lenge før det. Allerede lørdag natt knelte SCO under angrepet, skriver CNet News.

Ifølge antivirusselskapet F-Secure er over én million PCer infisert med MyDoom, men bare maskiner som blir omstartet innenfor angrepsperioden blir brukt som våpen i DDoS-angrepet.

En talsmann for SCO sier selskapet var dårlig forberedt, og ikke regnet med så stor aktivitet under den amerikanske fotball-begivenheten Super Bowl, som gikk av stabelen søndag.

Annonse


Microsoft nest

Angrepet mot SCO forventes å fortsette frem til 12. februar.

Tirsdag denne uken slår en annen variant av MyDoom-viruset til mot microsoft.com, men siden MyDoom.b ikke har opplevd den samme spredningen som sin forgjenger forventes dette angrepet å være av mildere karakter.