Sjøkart2

Annonse


– Legg sjøkartene på nett

Sjøkart2Da MS Rocknes forliste i Vatnestraumen, hadde skipet ikke de offisielle, elektroniske sjøkart om bord. I stedet brukte skipet uautoriserte og billigere kart fra en privat leverandør.På dette kartet var ikke grunnen som skipet gikk på tegnet inn.

Gratis i USA

De aller fleste skip som går i trafikk langs norskekysten bruker slike uautoriserte billigkart. I USA og andre land ligger de offisielle kartene på nettet – fritt tilgjengelig for alle.

– Dette handler om sikkerhet, så mitt forslag er at de autoriserte elektroniske sjøkartene blir formidlet til sjøfarende via Internett, gratis. Da vil man gjøre oppdateringer tilgjengelig for alle på en ukomplisert måte, sier losforbundets leder Stein Inge Dahn til NRK Hordaland.

Positiv, men skeptisk

Sjøfartsverket er positiv til idéen, men er usikre på om Internett er sikkert nok.

– Vi er skeptiske til å etablere slike internettløsninger, sier Sjøfartsverkets direktør Frode Klepsvik.

Annonse