Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Canon lanserer EOS-1D Mark II

Canons nye toppkamera for pressefotografer og profesjonelle leverer 8 1/2 bilde i sekundet på hele 8.2 megapikslers oppløsning.

Canon EOS 1D Mark II
Det er hastighet og høy oppløsning som som står i fokus for EOS-1D Mark II, oppfølgeren til Canons tidligere flaggskip 1Ds.

Som ryktene ville ha det til, er oppløsningen på Mark II-modellen bekreftet til 8.2 megapiksler, og den høye billedhastigheten – som særlig pressefotografer vil sette pris på – er muliggjort ved Canons egenutviklete DIGIC II prosessor, nye CMOS billedbrikke, og ekstra stort bufferminne.

– Med hastighet i særklasse og fenomenal bildekvalitet, introduserer EOS 1D Mark II en ny klasse for sports- og pressefotografer. Med nær dobbelt så høy oppløsning som EOS-1D, åpner EOS 1D Mark II også for digital overgang innen mote, natur og reportasjefotografi», sier Tom Larsen, produktsjef hos Canon Norge.

Mange muligheter

Kameraets lysfølsomhet kan settes fra ISO 50 til 3200. Lysmålingen foretas av en evaluerende målemetode med 21 målefelter med prioritet til ethvert AF-punkt, med flatebegrenset måling, sentrumspunkt, punktmåling i et AF-punkt, fler-punkts måling og sentrumsdominert gjennomsnitt som alternative målemetoder.

1D Mark II-fotografer kan velge mellom fire JPEG-oppløsninger, hver med ti forskjellige komprimeringsnivåer, eller lagre bildene i ukomprimert RAW-format. Kameraet har både CF- og SD-kortplass, videoutgang, Firewire og USB.

Kameraet er kompatibelt med over 60 Canon EF objektiver (unntatt EF-S objektiver) og hele EX-serien av Speedlite blitser.

Canon antyder en pris på 45.000,- kroner, og forventer å starte salget i mars eller april.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde