Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Digitalfoto passerer milepæl

Antallet solgte digitalkameraer passerte i fjor 50 millioner enheter. Størst er veksten i Europa.

Canon Powershot G5
I følge markedsanalytikerne i GfK skal salget av digitalkameraer i Europa ha doblet seg hvert eneste år. I 2003 passerte Europa Amerika og plasserte seg som verdens største marked for digitalkameraer. 36 prosent av alle digitalkameraer selges nå i Europa.

Det skjer til tross for at det i Amerika er registrert en vekst på 48 prosent i fjor.

Oppgradering

Og det er ikke bare førstegangskjøperne som nå bytter til digitalt. Stadig flere kjøper digitalkameraer for å følge utviklingen med høyere oppløsning og bedre bildekvalitet. Om lag hvert fjerde kamera som ble solgt i fjor hadde en oppløsning på 4 megapixler eller mer.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde