NEC N900

Annonse


Kameramobil i kredittkortformat

NEC N900Telefonen er en GSM-telefon ment for det kinesiske markedet, men ettersom Kina benytter samme standard som Norge skal telefonen være fullt brukbar også i våre nett.

Tynn

Telefonen heter N900, og planene ble første gang presentert i månedsskiftet oktober/november i fjor. Da hevdet NEC at telefonen ville være på størrelse med et kredittkort og ha en tykkelse på 1 cm.

Nå har de klart å valse den enda litt tynnere, til 8,6 millimeter, skriver Mobile Media. Vekten er oppgitt til 70 gram.

Håndfri

De kompakte målene (85x54x8,6 millimeter) går på bekostning av høyttaleren, som ikke finnes i N900. Dermed er du avhengig av å bruke øreplugg (bærbar håndfri) når du snakker. Det er ikke noe problem for kineserne. De er vant til å bruke slike øreplugger, hevder NEC.

Telefonen har en 1,8 tommer TFT-LCD-skjerm på 128×160 punkter, og et VGA-kamera (0,3 megapixel) med lys. Øvrige spesifikasjoner er ikke oppgitt, men det er på det rene at telefonen ikke har så god tale- og standbytid som telefoner med større plass for batterier.

Prestisje

– Det er ikke så viktig for oss å selge mange slike telefoner og tjene penger på denne modellen, hevder Koji Yamasaki i NEC. For NEC er dette først og fremst et prestisjeprosjekt.

Annonse


Annonse