Toshiba Satellite 5200

Annonse


– Bærbart overtar innen 2007

Toshiba Satellite 5200Dette spår analysebyrået META Group i et nytt framtidsvarsel.

I framtidsvarselet heter det at bare 45 prosent av arbeidsstokken vil bruke stasjonær PC i 2006. Går man enda ett år fram i tid, vil den stasjonære være ytterligere parkert – om ikke helt død.

Tynne klienter

– I 2007 vil gjennomsnittsbrukeren kommunisere via minst fire dataenheter: En personlig hjemme-PC, et smart, digitalt underholdningsanlegg, jobbens datamaskin og en mobil informasjonsenhet, sier METAs Seve Kleynhans.

Han mener at det store antallet enheter på omtrent like mange operativsystemer og plattformer vil tvinge aktørene i markedet til å satse på tynne klienter som kommuniserer med sentrale, større enheter.

Comeback for smartskjerm

META mener også at dagens Tablet PC ikke er bra nok til å løse vanlige oppgaver på jobben, men at den vil bedre seg betraktelig i årene som kommer. Og selv om Microsoft nå har skrinlagt sitt Smart Display, tror META at smartskjermen vil gjøre comeback i en annen form.

Annonse


Annonse