Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Bærbart overtar innen 2007

Innen 2007 vil brorparten av verdens arbeidstakere bruke bærbar PC på jobb. Dessuten vil Microsofts skrinlagte smartskjerm få en ny vår.

Toshiba Satellite 5200
Dette spår analysebyrået META Group i et nytt framtidsvarsel.

I framtidsvarselet heter det at bare 45 prosent av arbeidsstokken vil bruke stasjonær PC i 2006. Går man enda ett år fram i tid, vil den stasjonære være ytterligere parkert – om ikke helt død.

Tynne klienter

– I 2007 vil gjennomsnittsbrukeren kommunisere via minst fire dataenheter: En personlig hjemme-PC, et smart, digitalt underholdningsanlegg, jobbens datamaskin og en mobil informasjonsenhet, sier METAs Seve Kleynhans.

Han mener at det store antallet enheter på omtrent like mange operativsystemer og plattformer vil tvinge aktørene i markedet til å satse på tynne klienter som kommuniserer med sentrale, større enheter.

Comeback for smartskjerm

META mener også at dagens Tablet PC ikke er bra nok til å løse vanlige oppgaver på jobben, men at den vil bedre seg betraktelig i årene som kommer. Og selv om Microsoft nå har skrinlagt sitt Smart Display, tror META at smartskjermen vil gjøre comeback i en annen form.

Stikkord: laptop, Maskinvare