Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny Nokia-eksplosjon

Spørsmålet om Nokias telefoner er eksplosjonsfarlige henger fortsatt i lufta. Siste offer er en vietnamesisk forretningsmann.

Nokia batteri eksplosjon
(Ill.: The Inquirer)
Den ikke navngitte mannen fra byen Denang hevder at han kjøpte sin 8310 på helt lovlig vis hos en offisiell Nokia-forhandler. Han har ikke skiftet batteri siden kjøpet.

Hull i deksel

Likevel gikk telefonen i lufta. Resultatet ble en kullsvart skjerm og et stort hull på framsiden av dekselet, melder The Inquirer.

I følge nettstedet er manne det tredje vietnamesiske offeret for fenomenet som etter hvert har blitt kjent som Nokia-eksplosjoner.

Pirat-industri

I Vietnam og andre asiatiske land omsettes det store mengder piratkopierte produkter. Grensene mellom lovlige og ulovlige varer er ofte flytende. Lovgivningen er svak eller ikke-eksisterende, og politiet tar sjelden problemet alvorlig. Unntaket er når regjeringen føler behov for å markere seg overfor utenlandske interesser.

Sjansen er derfor tilstede for at det også denne gangen dreier seg om et priatbatteri, slik Nokia hevder at det alltid gjør.

Stikkord: Mobil